Ronald Knoll

Ronald Knoll

Als oudste van vijf broers is het bijzonder te noemen dat we alle vijf in Groningen zijn beland en daar onze studies hebben gevolgd en afgerond. Nog opmerkelijker is het feit dat 4 van deze 5

hun actieve loopbaan zijn begonnen bij een bancaire instelling in Nederland.

Tijdens mijn bancaire loopbaan op diverse zakelijke afdelingen bij ABN Amro, Rabobank en ING, ben ik primair betrokken geweest bij financieringsvraagstukken, fusies- en overnames en private equitydeals in familiebedrijven. Mijn persoonlijke drijfveer zit in het mogen begeleiden en adviseren van ondernemers, DGA’s en hun families op belangrijke beslismomenten. Bij keuzes die fors ingrijpen in zowel de zakelijke als persoonlijke situatie.

Het begeleiden van de mens achter de klant geeft mij persoonlijk enorm veel energie en voldoening. Mijn absolute passie en ervaring ligt in het verbinden en samenbrengen van mensen, bedrijven en ideeën. Anders gezegd; voordenken, meedenken, omdenken en nadenken samen met opdrachtgevers.

Vanuit mijn oprechte enthousiasme en creativiteit, breng ik voor opdrachtgevers kansen en mogelijkheden bij elkaar. Men typeert mij als een betrokken adviseur die zich vastbijt in een dossier of vraagstuk van de opdrachtgever. Vanuit mijn principe; pragmatisch als het kan en academisch als het moet. Naast mijn eigen kennis en ervaring kan ik daarbij ook putten uit een groot professioneel opgebouwd netwerk. Oplossingen zoeken en vinden voor de gestelde vraag of uitdaging gebeurt altijd in nauw overleg en afstemming met mijn opdrachtgever. Ik wil namelijk niet voor u maar met u werken.

Naast mijn werkzame bestaan ben ik actief in ondernemersbesturen en toezichthoudende rollen. Waarbij ik regelmatig nieuwe regionale activiteiten en/of bewegingen heb mogen opstarten. Zoals bijvoorbeeld het Regio Zwolle Congres en de Regio Zwolle Monitor.

Na mijn bancaire ervaring en voorafgaande aan mijn partnership bij Raeth, heb ik onder meer gewerkt als commercieel directeur bij Ekowood Houses. En heb mee mogen helpen om dit bedrijf, met als core business biobased en prefab houtbouw, naar de volgende fase te brengen. Dit in nauwe en prettige samenwerking met de betreffende aandeelhouders.

Ik kom graag bij u langs om samen met u te onderzoeken waar het knelt. Of waarmee we u als team van Raeth verder kunnen helpen. We prefereren wel maatwerk boven standaardisatie bij het bedenken van een oplossing. Want ieder bedrijf is uniek.

 

Ronald Knoll
Ronald Knoll
Telefoon:
+316 46 25 51 71