Wouter Selhorst

Wouter Selhorst

Opgegroeid in een ondernemersgezin liep ik als tiener al rond binnen ons familiebedrijf. Hier komt mijn passie voor ondernemen en ondernemers vandaan. Vanaf dat moment heb ik me voorgenomen om te willen werken met en voor ondernemers.

Ik vind het fantastisch om mensen te inspireren en te triggeren op niet alledaagse onderwerpen. Niet denkend in de standaardoplossingen, maar vanuit creativiteit onderwerpen benaderen en dan de beste oplossing zoeken, ook als deze niet voor de hand ligt. Wat me aanspreekt in overnametrajecten is het persoonlijk begeleiden van ondernemers. Niet alleen vanuit mijn ervaring en expertise, maar vooral vanuit het menselijk aspect. Doordat ik het van heel dichtbij met mijn eigen ouders heb meegemaakt, weet ik welke emoties erbij komen kijken en hoe je hier mee om kunt gaan.

Samen met ondernemers meedenken en plannen maken die passen bij hen als persoon en als ondernemer. Mijn drijfveer is om de vraag achter de vraag op tafel te krijgen en daar een oplossing voor vinden. In plaats van de standaardoplossing te adviseren. Vanuit een breed perspectief en verschillende invalshoeken probeer ik te zoeken naar de beste oplossing, ook als dit niet direct aansluit op de eerste vraag van een ondernemer. Het gaat namelijk om de beste oplossing voor de ondernemer en dit is niet altijd wat hij/zij in zijn/haar hoofd heeft. Het is altijd heel inspirerend om dit soort gesprekken te voeren en te zien wat voor oplossingen en inzichten er ontstaan tijdens deze gesprekken.

Na 10 jaar in Corporate Banking actief te zijn geweest, is de ervaring met overnametrajecten een hygiëne factor, maar de persoonlijke benadering en het zoeken naar de beste oplossing is waar ik energie van krijg. Een complex proces, wat een overnametraject is, toch zo simpel mogelijk houden en ervoor zorgen dat de ondernemer zich kan blijven focussen op zijn eigen expertise. De emoties die komen kijken bij een overnametraject zijn al meer dan genoeg voor de ondernemer, daarom nemen wij ze zo veel als mogelijk uit handen.

Mensen zeggen dat ik altijd duidelijk zeg wat ik vind. Op een vriendelijke, creatieve, nieuwsgierige manier. Een tikkeltje eigenwijs en soms wat rebels. Ik hou van duidelijke afspraken en die ook nakomen. Ik ben het ondernemerschap in gegaan omdat ik leuke en goede dingen wil doen, écht impact wil maken voor ondernemers en mooie resultaten wil bereiken. Blij word ik van succes, waarbij ik succes definieer als het bereiken van gezamenlijke doelen. En ondernemers helpen vanuit mijn expertise, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

Wouter Selhorst
Wouter Selhorst
Telefoon:
+316 42 46 58 85